top of page

Gyakori kérdések

Mi ez az egyszerű módszer, mi is a SleepTalk? Miért érdemes megismerni?

A SleepTalk módszer egy olyan biztonságos, gyengéd és etikus eszközt ad a szülők kezébe, amelyet otthon kényelmes körülmények között alkalmazhatnak, miközben gyermekük/gyermekeik alszanak. Ráadásul nagyon egyszerű a használata.A módszer középpontjában a gyermek érzelmi intelligenciájának és rugalmasságának fejlesztése áll. A szülők részéről alig vesz igénybe időt: úgy is nevezik, hogy a kétperces ajándék, amelynek hatása egy életre szól. Csökken a szorongás szintje, ami lehetővé teszi a gyermek számára, hogy megküzdjön saját világa kihívásaival. A módszer alkalmazásának megkezdését követően csupán néhány hét után már látható lehet a pozitív változás.

Minden gyermek számára előnyös ez a módszer?

A legtöbb gyermeknek vannak problémái, emiatt a kérdésre a válasz: igen. Vannak szülők, akik azt mondják, ó, de hát az én gyermekemnek nincs semmi problémája. A gyermekek azonban néha egyszerűen csak nem beszélnek a gondjaikról, főleg nem a szüleiknek. Ennek a módszernek az egyik fő előnye az, hogy a szülők képzést kapnak a pozitív nyelvhasználatról. A családban végbemenő változás így akár egészen mély gyökeret tud ereszteni, ahogy a módszert elkezdik magukévá tenni.

Ezek szerint a módszer segít az érzelmi biztonság növelésében?

Nagyon sokat. A társadalom ma arra tanít minket, hogy az oktatás kiemelten fontos. – Azonban az érzelmi intelligencia és rugalmasság ugyanennyire nélkülözhetetlen gyermekeink számára. Ez a tanulás és intelligencia már valójában a méhen belül kezdődik, amikor a kisbabák figyelnek és átélnek mindent, amire az édesanyjuk figyel, és amit ő átél. Ez pedig befolyással van az agy és a test egészséges fejlődésére. Hogyan lehetne béke a világban békés, boldog gyermekek nélkül? Ez az egyszerű, szeretetteljes módszer, amely mindössze 2 percet vesz igénybe éjszakánként, nem csupán a gyermek számára nyújt segítséget, hanem a szülőket is tanítja – márpedig ők töltik be a katalizátor szerepét gyermekük világképének kialakulásában.

Milyen korú gyermekek szüleinek ajánlott a tanfolyam?

Egészen pici kortól, akár csecsemő kortól el lehet kezdeni alkalmazni a  módszert. Amikor a gyermekek kamaszkorba lépnek, onnantól már nehezebb dolga van a szülőnek. Ebben a korban jellemzően előbb alszik el a szülő, mint a gyermeke. :-)

A SleepTalk™-ot egyszer kell megtanulni, aztán bármikor lehet alkalmazni. A módszer sikere a rendszeres használatban van. Azoknak a szülőknek ajánlott, akik hajlandóak rendszeresen napi PLUSZ 2 perc figyelmet szánni gyermekükre.

Megemlítenék itt egy kutatást, mely szerint kritikus fontosságú, hogy még serdülőkor előtt kialakuljon a pozitív önértékelés. Az iskola, a család és a felnőtté válás kihívásai, amelyekkel a tizenéveseknek meg kell küzdeniük, még a legboldogabb és legelégedettebb tinik számára is komoly feladatot jelentenek.

Hogyan lehet ezt a módszert elsajátítani?

A képzést egyénileg vagy kiscsoportos formában is el lehet sajátítani. A csoportos képzés, a létszámtól függően 3- 4 órát, az egyéni konzultáció 90 percet vesz igénybe. A tanfolyamon végigvesszük az alapokat, megbeszéljük a hátteret, és ki is próbáljuk a tanultakat. Ezután a szülőkön a sor….. Majd 8 - 10  héttel az első találkozás után újra összejövünk és megnézzük mi változott. Ebben a köztes időszakban bátran kereshetnek a szülők telefonon, vagy e-mailben. Ha szükséges, szívesen segítek.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

SleepTalk™ konzultáció:

 

I.     Alapcsomag

 

 Ez a csomag 2 találkozást foglal magába. Az első alkalommal megtanítom a szülőknek az alapokat, a második alkalommal (10-12 hét múlva) együtt ellenőrizzük hol tart a folyamat, hogy érzi magát a gyermek és a család. Ha szükséges, specifikus szuggesztiót is találunk a gyermek számára. Ennél a csomagnál 3 hónapon át kísérem a családot a folyamatban.

 

 A csomag ára: 50.000 Ft+ Áfa

 

 

II.   Bővített csomag

 

Ez a csomag 3 találkozást foglal magába.  Az első alkalommal megtanítom a szülőknek az alapokat, a második alkalommal (10-12 hét  múlva) ellenőrizzük hol tart a folyamat, hogy érzi magát a gyermek és a család. Ha szükséges, specifikus szuggesztiót is találunk a gyermek számára. A harmadik találkozásnál (újabb 10-12 hét elteltével) újra ellenőrzünk és ezek alapján megbeszéljük a folytatást. Ennél a csomagnál 6 hónapon át kísérem a családot a folyamatban.

 

  A csomag ára: 70.000 Ft + Áfa

Milyen konkrét problémákat orvosolhat a SleepTalk módszer?

A Goulding  SleepTalk™módszer segíthet az olyan problémák kezelésében, mint a szeparációs szorongás, testvérféltékenység, ágybavizelés, rémálmok, körömrágás, félénkség, rossz étkezési szokások, alvászavarok, viselkedészavarok, figyelemzavar, tanulási vagy koncentrációs problémák, illetve támogatást nyújthat az iskolai-/sportteljesítmény fejlesztésében, célok elérésében, kreativitás területén… A SleepTalk™-ot használó szülők arról számolnak be, hogy a módszer segít agresszió vagy problémás viselkedés estén, ha a gyermek nem együttműködő, sőt egészségügyi gondok esetén, mint pl. asztma vagy bőrproblémák, beszédproblémáknál a dadogást is beleértve… És….. ha minden a legnagyobb rendben, akkor is érdemes használni, hiszen segítségével mi szülők egyszerű és gyengéd módon tehetünk azért, hogy gyermekünk és családunk boldog és magabiztos legyen.

bottom of page